Schoolstraat Wenduine vanaf 1 september eenrichtingstraat

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Schoolstraat in Wenduine wordt vanaf 1 september een eenrichtingsstraat richting Brugsesteenweg.

“Kruisend verkeer in de Schoolstraat op momenten dat de school begint of eindigt zorgde, samen met geparkeerde wagens, in het verleden vaak voor onveilige verkeerssituaties. Daarenboven wordt de Schoolstraat al te vaak gebruikt als sluipweg om het verkeerslicht op het einde van de Brugsesteenweg te omzeilen. Dit veroorzaakte dan weer heel wat overlast in de Dolfijnstraat en Noordzeelaan”, zegt schepen van Mobiliteit Marleen De Soete (Vooruit!).

Veilig naar school

In basisschool ‘t Klavertje zijn ze blij met de maatregel. “We zijn zelf niet op de hoogte gebracht, maar waren natuurlijk positief verrast. De kruising van de Brugsesteenweg met de Schoolstraat is een gevaarlijke hoek met een korte bocht. Perfecte timing ook met de start van het nieuwe schooljaar: veel kinderen zullen dinsdag met de fiets naar school komen“, zegt directeur Sabine D’Hondt.

Alleen fietsers en bromfietsen klasse A mogen vanaf 1 september nog in beide richtingen de Schoolstraat inrijden. Parkeren mag langs beide kanten van de straat, ter hoogte van de schooluitgang blijft de kiss & ride-zone behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier