Schoolbusje kan slippende wagen maar net ontwijken en belandt in de gracht

© CLL
Redactie KW

De eerste vrieskou heeft ook in Lauwe een slippertje veroorzaakt. Het schoolbusje van basisschool Ter Molen dook rond 8.30 uur maandagochtend de gracht in. Gelukkig zonder veel erg.

Rond 8.30 uur maandagochtend zat de ronde van de buschauffeur er bijna op en trok hij, samen met de 16 schoolkinderen, richting school. Ter hoogte van de Grote Molenstraat liep het fout. “Onze chauffeur merkte op dat een tegenligger aan het slippen ging”, vertelt directrice Sharon Vanmassenhove. “Op dat ogenblik was het maken van een keuze onvermijdelijk: of frontaal op de tegenligger in rijden of een aanrijding vermijden en naar de rand van de weg afwijken. Het busje kwam dan uiteindelijk tot stilstand in de gracht.”

De ervaring een aangepaste rijstijl van de chauffeur kon veel erger vermijden. “Godzijdank raakte niemand gewond”, aldus de directrice nog. “Iedereen was natuurlijk onder de indruk maar met de hulp van de aanwezige juffen en enkele voorbijgangers kon iedereen zonder kleerscheuren uit de bus klauteren. Op school werden ze dan opgevangen, waar ze van de schrik konden bekomen.” Het busje was op het moment van de slipper slechts enkele honderden meters van zijn bestemming verwijderd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier