School is klaar, containerklassen verdwijnen en dus verandert ook de rijrichting weer

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Stedelijke Basisschool Zuid werd vorige week vrijdag officieel geopend. De leerlingen moeten dus niet langer in de containerklassen aan de Stasegemsesteenweg les volgen. Doordat die containers verdwijnen, wordt ook het verkeersreglement vlak bij sporthal De Dageraad in Harelbeke weer aangepast.

In de praktijk was de nieuwe School Zuid al eventjes open, maar vlak voor het weekend vond ook de officiële inhuldiging plaats. Burgemeester Alain Top, schepen van Onderwijs Francis Pattyn openden samen met architect Frederik Tomme en directeur Charly Nowé de eerste BEN-school, wat staat voor Bijna Energie Neutraal, van Harelbeke.

Tot vorig schooljaar volgden verschillende kleuterklasjes nog les in containerklassen naast het minigolfterrein aan sporthal De Dageraad in Harelbeke. De oudere leerlingen konden terecht op de site van het VTI. Nu die containers kunnen verdwijnen, verandert ook het verkeersreglement op de site. Vanaf vandaag, maandag moet je dus opnieuw in één richting rondrijden in plaats van halfweg te keren. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier