Op de Facebookpagina 'Ge zit nen echten Rollegemneire oje...' werd de kat de bel aangebonden. "Ik vind dit fietspad niet berijdbaar. Aan de autobestuurders: gelieve op te letten voor fietsers op de rijweg", klonk het. Daarop kwamen tientallen bevestigende reacties. Blijkbaar fietsen er wel meer mensen op de rijbaan in de Rollegemseweg, wat natuurlijk zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Daar komt nog eens bovenop dat de weg er voor auto's wel biljartvlak bijligt. In tegenstelling tot wat veel mensen beweren, gaat het hier niet om een gewestweg (waarvoor het Vlaams Gewest verantwoordelijk zou zijn, red.), maar wel om een gemeenteweg.

"Het klopt dat wij daar onze verantwoordelijkheid moeten nemen", aldus schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). "Het fietspad op de Rollegemseweg kent een historische achterstand en de droogte van deze zomer heeft de situatie enorm verergerd. Er zijn vooral veel scheuren in het wegdek. Onze eigen ploegen zullen dat daar de komende weken wat proberen te fatsoeneren. Maar meer dan oplappen is dat niet, dat weet ik. Aanstaande zomer komen er structurele werken. Daarvoor zijn we op dit moment al op zoek naar een aannemer. Want om eerlijk te zijn: ook ik gruwel van de situatie daar."

De Rollegemseweg in Rollegem. © EDB

Munkendoornstraat

De schepen benadrukt wel dat de Rollegemseweg geen 'prioritaire route' is voor fietsers. "We hebben de Munkendoornstraat, die parallel aan de weg loopt, wél veilig gemaakt voor fietsers. Die weg is zelfs autoluw. Ik wil mensen dus oproepen om langs daar te fietsen. Zelfs als we de Rollegemseweg oplappen, blijft het uitkijken omdat fietsers en auto's er niet gescheiden zijn." Het traject dat heraangelegd moet worden is zo'n twee kilometer lang. Wanneer de werken precies zullen worden uitgevoerd, hoelang die zullen duren en wat alles zal kosten, is nog niet duidelijk.

(AN)

Op de Facebookpagina 'Ge zit nen echten Rollegemneire oje...' werd de kat de bel aangebonden. "Ik vind dit fietspad niet berijdbaar. Aan de autobestuurders: gelieve op te letten voor fietsers op de rijweg", klonk het. Daarop kwamen tientallen bevestigende reacties. Blijkbaar fietsen er wel meer mensen op de rijbaan in de Rollegemseweg, wat natuurlijk zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Daar komt nog eens bovenop dat de weg er voor auto's wel biljartvlak bijligt. In tegenstelling tot wat veel mensen beweren, gaat het hier niet om een gewestweg (waarvoor het Vlaams Gewest verantwoordelijk zou zijn, red.), maar wel om een gemeenteweg. "Het klopt dat wij daar onze verantwoordelijkheid moeten nemen", aldus schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). "Het fietspad op de Rollegemseweg kent een historische achterstand en de droogte van deze zomer heeft de situatie enorm verergerd. Er zijn vooral veel scheuren in het wegdek. Onze eigen ploegen zullen dat daar de komende weken wat proberen te fatsoeneren. Maar meer dan oplappen is dat niet, dat weet ik. Aanstaande zomer komen er structurele werken. Daarvoor zijn we op dit moment al op zoek naar een aannemer. Want om eerlijk te zijn: ook ik gruwel van de situatie daar."De schepen benadrukt wel dat de Rollegemseweg geen 'prioritaire route' is voor fietsers. "We hebben de Munkendoornstraat, die parallel aan de weg loopt, wél veilig gemaakt voor fietsers. Die weg is zelfs autoluw. Ik wil mensen dus oproepen om langs daar te fietsen. Zelfs als we de Rollegemseweg oplappen, blijft het uitkijken omdat fietsers en auto's er niet gescheiden zijn." Het traject dat heraangelegd moet worden is zo'n twee kilometer lang. Wanneer de werken precies zullen worden uitgevoerd, hoelang die zullen duren en wat alles zal kosten, is nog niet duidelijk. (AN)