Save-bord onthuld voor verongelukte Kevin

© FM
Redactie KW

In de landelijke Kortrijksestraat in Lendelede werd vanmiddag een Save-bord onthuld voor Kevin Maertens. Hij stierf er vier jaar geleden na een ongeval. “We leven verder met mooie herinneringen die nooit meer kunnen vergaan”, vatte een van Kevins vrienden het treffend samen op de onthulling.

“Save staat voor ‘Samen Actief voor Veilig Verkeer’. Het Save-bord is dan ook in de eerste plaats een teken van solidariteit met de nabestaanden van het verkeersslachtoffer. Daarnaast heeft het Save-bord ook een sensibiliserend doel: het spoort weggebruikers aan zich veilig te gedragen in het verkeer. Op de plaats van het Save-bord heeft immers een jongere het leven gelaten in een verkeersongeval”, leggen de verantwoordelijken van OVK, Ouders van Verongelukte Kinderen uit. Zij boden de mogelijkheid het bord te plaatsen.

Dit samen met de gedenktekens die al in de Kortrijksestraat prijken, houden de gedachte aan Kevin Maertens levendig. “We leven verder met mooie herinneringen die nooit meer kunnen vergaan”, sprak een vriend van Kevin de opgekomen menigte emotioneel toe. Er werden ook gedichten voorgelezen en een reactie van zijn zus Wendy. Kevins stiefvader Peter nam die taak op zich. Teksten werden afgewisseld met muziek.

Na de onthulling van het Save-bord legden de aanwezigen nog een roos neer op de gedenkplek.

(MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.