Er wordt een nieuwe verkaveling voorzien en dit langs de Heilig Sacramentstraat tussen de Hoogweg en de Peerstalvoetweg. Daar wordt een doodlopende zijtak aangelegd. De noodzakelijke aanpassingen aan het voet- en fietspad gebeuren maar ook de rioleringswerken. Om de nieuwe riolering op een correcte manier aan te sluiten op de hoofdriolering wordt de Heilig Sacramentstraat even afgesloten. De werken worden opgesplitst in twee fases.

Fase 1

Fase 1 loopt van donderdag 9 tot en met zondag 19 april en dit aan de Zandbergstraat en de Heilig Sacramentstraat. De aannemer legde hier al een nieuwe aansluiting op de riolering en dit ter hoogte van de Zandbergstraat 47. De sleuf in de Zandbergstraat zal tijdelijk hersteld worden met steenslag in afwachting van de asfalteringswerken in de Heilig Sacramentstraat in fase twee. Er werd een bronbemaling geplaatst en dit stelt de aannemer in staat om tijdens de tweede fase met een droge ondergrond te starten zodat de werken geen vertraging oplopen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk maar passeert de werf afwisselend aan de hand van verkeerslichten.

Fase 2

Fase 2 start op maandag 20 april en dit tot en met vrijdag 1 mei. Tijdens deze fase wordt de Heilig Sacramentstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de Hoogweg en de Peerstalvoetweg. De werken zullen een tweetal weken in beslag nemen. De lokale omleidingen worden voorzien langs de Beernemstraat, de Oude Bruggestraat en de Tieltstraat. Zwaar verkeer moet de omleiding van de Beernemstraat volgen. Het bedrijventerrein de Verrekijker is vanuit Tielt of via de omleiding Beernemsteenweg bereikbaar. Wie van de Hille komt rijdt best om via de N50. Alle bewoners kregen een bewonersbrief van de aannemer met de nodige informatie. Voor wie toch nog vragen of opmerkingen heeft kan contact opnemen via email, wegenenwater@wingene.be.

(NS/foto NS)

Er wordt een nieuwe verkaveling voorzien en dit langs de Heilig Sacramentstraat tussen de Hoogweg en de Peerstalvoetweg. Daar wordt een doodlopende zijtak aangelegd. De noodzakelijke aanpassingen aan het voet- en fietspad gebeuren maar ook de rioleringswerken. Om de nieuwe riolering op een correcte manier aan te sluiten op de hoofdriolering wordt de Heilig Sacramentstraat even afgesloten. De werken worden opgesplitst in twee fases.Fase 1 loopt van donderdag 9 tot en met zondag 19 april en dit aan de Zandbergstraat en de Heilig Sacramentstraat. De aannemer legde hier al een nieuwe aansluiting op de riolering en dit ter hoogte van de Zandbergstraat 47. De sleuf in de Zandbergstraat zal tijdelijk hersteld worden met steenslag in afwachting van de asfalteringswerken in de Heilig Sacramentstraat in fase twee. Er werd een bronbemaling geplaatst en dit stelt de aannemer in staat om tijdens de tweede fase met een droge ondergrond te starten zodat de werken geen vertraging oplopen. Doorgaand verkeer blijft mogelijk maar passeert de werf afwisselend aan de hand van verkeerslichten.Fase 2 start op maandag 20 april en dit tot en met vrijdag 1 mei. Tijdens deze fase wordt de Heilig Sacramentstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de Hoogweg en de Peerstalvoetweg. De werken zullen een tweetal weken in beslag nemen. De lokale omleidingen worden voorzien langs de Beernemstraat, de Oude Bruggestraat en de Tieltstraat. Zwaar verkeer moet de omleiding van de Beernemstraat volgen. Het bedrijventerrein de Verrekijker is vanuit Tielt of via de omleiding Beernemsteenweg bereikbaar. Wie van de Hille komt rijdt best om via de N50. Alle bewoners kregen een bewonersbrief van de aannemer met de nodige informatie. Voor wie toch nog vragen of opmerkingen heeft kan contact opnemen via email, wegenenwater@wingene.be. (NS/foto NS)