Het ambitieuze RUP - met een oppervlakte van ruim 150 hectare is het voor Brugge het grootste tot nu toe - moet de reeds aanwezige functies in de deelgemeente verder optimaliseren. "De basisopzet is een algemene versterking van de ruimtelijke structuur van Sint-Michiels, waarvan de Koning Albert I-laan de drager is.

Binnen de visie van het RUP wordt die omgevormd van invalsweg naar een groene, dynamische boulevard waarlangs verdere inbreidingsprojecten zoals San Siro en het Witte Molen Park mogelijk zijn", licht schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) toe. Verder moet het RUP voor een betere verbinding zorgen tussen de aanwezige groenstructuren rond bijvoorbeeld Ten Boomgaarde, Ter Beke en Ter Dreve. "Die stedelijke functies - de omliggende zorgsites en scholen - kunnen ook het gemeenschapsgevoel versterken en een bepaalde wisselwerking genereren met het bestaande woonweefsel", klinkt het. "En, ook heel belangrijk voor Sint-Michiels, is de centrumfunctie. Het RUP moet de oude dorpskern rond de Rijselstraat versterken waar je nu met dat aanzuigeffect naar de binnenstad zit", voegt burgemeester Renaat Landuyt nog toe.

Om de wildgroei aan studentenkamers in de woonwijken een halt toe te roepen, schept het RUP tot slot ook een duidelijk kader voor de lokalisatie van toekomstige studentenvoorzieningen.

(WK)

Het ambitieuze RUP - met een oppervlakte van ruim 150 hectare is het voor Brugge het grootste tot nu toe - moet de reeds aanwezige functies in de deelgemeente verder optimaliseren. "De basisopzet is een algemene versterking van de ruimtelijke structuur van Sint-Michiels, waarvan de Koning Albert I-laan de drager is. Binnen de visie van het RUP wordt die omgevormd van invalsweg naar een groene, dynamische boulevard waarlangs verdere inbreidingsprojecten zoals San Siro en het Witte Molen Park mogelijk zijn", licht schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) toe. Verder moet het RUP voor een betere verbinding zorgen tussen de aanwezige groenstructuren rond bijvoorbeeld Ten Boomgaarde, Ter Beke en Ter Dreve. "Die stedelijke functies - de omliggende zorgsites en scholen - kunnen ook het gemeenschapsgevoel versterken en een bepaalde wisselwerking genereren met het bestaande woonweefsel", klinkt het. "En, ook heel belangrijk voor Sint-Michiels, is de centrumfunctie. Het RUP moet de oude dorpskern rond de Rijselstraat versterken waar je nu met dat aanzuigeffect naar de binnenstad zit", voegt burgemeester Renaat Landuyt nog toe. Om de wildgroei aan studentenkamers in de woonwijken een halt toe te roepen, schept het RUP tot slot ook een duidelijk kader voor de lokalisatie van toekomstige studentenvoorzieningen. (WK)