Ruim 93 procent houdt zich aan toegestane snelheid in politiezone Mira tijdens flitsmarathon

Redactie KW

De verschillende politiezones en de federale wegpolitie hielden dinsdag vanaf 6 uur een nieuwe flitsmarathon gedurende 24 uur. “Over onze politiezone Mira passeerden 1.679 voertuigen onze anonieme flitswagen. Die stond op verschillende plaatsen binnen de politiezone Mira (Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn en Zwevegem) opgesteld”, klinkt het bij Mira.

“Van die 1.679 voertuigen reden er 125 sneller dan de toegestane snelheid. Het komt er op neer dat 92,55 procent van de gecontroleerde mensen zich netjes aan de toegestane snelheid hield. Waarvoor 1.554 keer bedankt.”

“De grootste overtreding werd begaan door een bestuurder die 88 kilometer per uur (gecorrigeerde snelheid) reed waar de toegestane snelheid 50 kilometer per uur is. Deze bestuurder mag, net als de 124 andere, binnenkort een brief van ons verwachten”, klinkt het.

Tijdens de flitsmarathon van deze week controleerde de politie in totaal zo’n 1,2 miljoen voertuigen. Daarvan reden er 30.604 (2,55 procent) te snel. Er werden ook 181 rijbewijzen ingetrokken. Aan deze twaalfde editie van de flitsmarathon namen 133 politiezones en de federale wegpolitie deel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier