Roeselarestraat in Oostnieuwkerke moet veiliger: “Dringend actie nodig”

Koen Vandeportaele met zijn fiets in de drukke Roeselarestraat. © foto JCR
Redactie KW

Heel wat Oostnieuwkerkenaars hopen dat er snel actie wordt ondernomen in het kader van de verkeersveiligheid langs de Roeselarestraat. De gemeente heeft 500.000 euro voorzien voor ingrepen. “Er moet snel iets gebeuren”, aldus Koen Vandeportaele.

Zelf woont hij in de Westrozebekestraat, maar Koen Vandeportaele kent de Roeselarestraat in Oostnieuwkerke als zijn broekzak. Als fietser rijdt hij vaak over de verbindingsweg tussen het centrum van Oostnieuwkerke en de Roeselaarse Grote Ring. “Vorige week kon ik op een en dezelfde dag tot twee keer toe maar nipt ontkomen aan een ongeval”, aldus de Oostnieuwkerkenaar die verbonden is aan de politieke partij WeStaon.

Project van 500.000 euro

Onder andere in de omgeving van de voormalige café De Most rijden auto’s vaak op het fietspad waardoor er voor de fietser onveilige situaties ontstaan. “Er moet echt dringend iets gebeuren of er gebeuren hier zware accidenten. De gemeente heeft meer dan 500.000 euro voorzien in haar begroting om hier in de Roeselarestraat een project uit te voeren. Voorlopig hebben we echter nog niets gezien. In aanloop naar de start van het nieuwe schooljaar was het essentieel om de veiligheid van de kinderen die via de Roeselarestraat naar school gaan te vergroten.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.