Roeselarestraat en Hardenburg krijgen nieuw wegdek

De laatste weken zijn gemeentewerkers Eddy Vandycke en Luc Deceuninck druk in de weer om een aantal voorbereidende werken uit te voeren om zowel op de wijk Hardenburg als in de Roeselarestraat een nieuwe toplaag aan te leggen.

Van links naar rechts op het nieuwe busperron in de Roeselarestraat: schepen Rik Debeaussaert, hoofd technische dienst Chris Anne, schepen Rik Vanwildemeersch en gemeentewerkers Luc Deceuninck en Eddy Vandycke. © GD

Wie naar Roeselare rijdt vanuit het centrum van Hooglede heeft al gezien dat daar al een tijdje werken bezig zijn. Het betreft voorbereidende werkzaamheden om dan in de tweede week van de paasvakantie het wegdek zelf te vernieuwen. Zo is onder andere een verhoogd busperron aangelegd ter hoogte van de firma Impens, in samenspraak met de Lijn, wat moet zorgen voor een meer comfortabele opstap op de bus.

Labeurwerk

Het stukje dat een verbinding heeft met Ter Bets in Roeselare is voorzien van de nodige afwateringsputten en goten en er werden nieuwe boordstenen geplaatst. Volgende week wordt het oude wegdek, vanaf garage Borry, afgefreesd en vervangen door een volledig nieuwe asfaltlaag. Er zullen meteen ook bredere fietsstroken voorzien worden. Zo werden in de wijk Hardenburg in Sint-Jozef een aantal boordstenen vernieuwd en zijn betonnen mutategels in de grasstroken tussen het voetpad en de weg gelegd om insporing van de geparkeerde auto’s te vermijden. Schepen Rik Vanwildemeersch benadrukt de inspanningen van de technische dienst: “U ziet dat er eerst wat labeurwerk door onze twee mensen van de technische dienst is verricht alvorens een nieuwe blinkende asfaltlaag de wegen terug in optimale staat zal doen schitteren. Dit is niet te onderschatten en dankzij de inzet van Luc Deceuninck en Eddy Vandycke kan de afwerking zo vlot verlopen.”

Snelheidsbeperking

Als alles meezit moeten de werken binnen een week klaar zijn zodat na de paasvakantie de hinder voorbij zal zijn. Het verkeer Hooglede – Roeselare zal omgeleid worden via de Koningstraat en de Meiboomstraat. In Sint-Jozef zullen de hoofdwegen niet veel hinder ondervinden. Later krijgt ook de Ieperstraat vanaf tuincentrum Vandenbroucke tot aan het rond punt van Sleihage een verjongingskuur zodat uiteindelijk alle toegangswegen naar Hooglede er weer voor vele jaren goed bij liggen. Bedoeling zal ook zijn om op termijn op al die toegangswegen een snelheidsbeperking van 70 km per uur in te voeren. Dankzij een zorgvuldige planning dus en het vele werk van de gemeentewerkers zullen de wegen van en naar Hooglede er weer stralend bij liggen.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.