https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roeselare blijft inzetten op veiliger schoolverkeer

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Bij het begin van ieder schooljaar leeft bij iedere ouder en grootouder de vrees of hun (klein)kinderen wel veilig naar school kunnen fietsen of stappen.

In Roeselare probeert men zo proactief mogelijk te werken, en doet men er alles aan om de verkeersveiligheid van de jonge en kwetsbare weggebruikers te verhogen.

Herkenbaarheid

“We focussen in de eerste plaats op een grotere herkenbaarheid van schoolomgevingen en aanpassingen die de veiligheid van de schoolgaande jeugd verhogen”, zegt Davy Willaert, deskundige Verkeer en Mobiliteit van de stad. “Concreet betekent dit bijvoorbeeld bredere zebrapaden met onderliggende groene coating, groene vlakken op het wegdek geschilderd met de vermelding ‘schoolzone’, maar ook het verdwijnen van enkele parkeerplaatsen in bepaalde schoolomgevingen, om die scholen een nog grotere zichtbaarheid te geven in het straatbeeld.”

Vier meter hoog

“We werken inderdaad met opvallende kleuren en die komen ook terug in de sierhekken en de octopuspalen die aan de lagere scholen worden geplaatst. We zetten ook in op lichtzuilen van vier meter hoog, die zeker in de donkere maanden een extra accent zullen zijn om de aandacht van het gemotoriseerd verkeer te vestigen op het feit dat dit een schoolomgeving is.”

“We hebben al bijkomende maatregelen genomen – of zullen dat in de komende weken doen – in de Bever, en dit zowel in het centrum van Beveren als aan de twee toegangswegen van de school op de Kapelhoek. De brede omgeving van de Broederschool wordt ook nu grondig aangepakt, met een nieuwe bushalte, een vernieuwde en bredere trottoirzone, een vroem- en zoenzone, versmalde rijstroken en parkeerplaatsen die verdwijnen om een nog veiligere schoolomgeving te maken.”

“Ook basisschool de Ring en MSKA in de Groenestraat krijgen begin september verkeersveilige aanpassingen, met onder meer versmalde rijstroken die automobilisten attent maken op een zone 30 van een schoolomgeving. Daarnaast komen er ingrepen aan het atheneum in de Hugo Verrieststraat en zullen we enkele parkeerknelpunten wegwerken aan de Spanjeschool.”

Steenstraat

“De Steenstraat blijft een schoolstraat. We hebben alle bewoners bevraagd en het klopt dat enkele bewoners niet zo positief waren, maar de meerderheid van de mensen was dat wel. Nu, we hebben proberen bij te sturen waar mogelijk, maar tot de werken in de Steenstraat in 2022 blijft het alvast een schoolstraat.”

“We proberen, altijd in samenspraak met scholen en betrokken bewoners de juiste maatregelen te nemen om een schoolomgeving zo veilig mogelijk te maken voor iedereen. En dat zullen we blijven doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten