Roeselaarse stadspleinen worden groener

Zo zal het nieuwe De Coninckplein eruit zien.
Peter Soete

Tegen de komende Batjes moet het De Coninckplein, aan de Sint-Amandskerk, een ware metamorfose hebben ondergaan: daar verdwijnen immers haast alle parkeerplaatsen om plaats te maken voor één groot grasveld met enkel het standbeeld in het midden.

Het veld zal een beetje bolvormig worden aangelegd, zodat er geen water blijft op staan. Rond die groenzone komt een brede betegeling, waarmee later van alles kan gebeuren. Er kunnen kraampjes geplaatst worden bij een of andere gebeurtenis, of er kunnen stoeltjes en tafeltjes geplaatst worden. Er komen ook twee bomenrijen platanen bij en aan de kant van de Jan Mahieustraat komt een grote rust- en zitzone, met zicht op de Sint-Amandskerk.

Tegelijk zal ook een belangrijke ingreep in het verkeer worden doorgevoerd : de Jan Mahieustraat zal ter hoogte van het De Coninckplein worden onderbroken voor het autoverkeer.

Grotere terrassen en belevingszones zullen op de Botermarkt zorgen voor een echte ontmoetingsplaats voor de jeugd.
Grotere terrassen en belevingszones zullen op de Botermarkt zorgen voor een echte ontmoetingsplaats voor de jeugd.

Ook de westzijde van de Botermarkt zal in een nieuw kleedje worden gestoken, maar op dit plein verdwijnen maar enkele parkeerplaatsen. En rond de Sint-Michielskerk krijgt ook het Marie-Louise De Meesterplein een nieuwe invulling.

De plannen voor het vernieuwde De Coninckplein werden vanavond aan het publiek voorgesteld.

Lees over dit alles ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.