Rioleringswerken in Vondelstraat en Bergstraat

Er zullen ook fietssuggestiestroken worden aangelegd in de Bergstraat.
Redactie KW

De werken zijn voorzien in september. De stad informeert zijn bewoners tijdens een overleg op 5 juli in het OC van Aalbeke.

De Vondelstraat en Bergstraat maken deel uit van een groot riolerings- en fietspaddossier. De stad stelde in mei 2016 verzakkingen vast in het wegdek in de Vondelstraat. Uit onderzoek bleek dat de slechte toestand van de rioleringen aan de basis ligt en een volledige vernieuwing nodig is.

Gescheiden rioleringsstelsel

De stad voert binnenkort de vernieuwingswerken uit en maakt van de gelegenheid gebruik om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. Ook het deel van de Bergstraat tussen Aalbekeplaats en de Vondelstraat wordt vernieuwd. Dat is nodig omdat het gescheiden rioleringsstelsel van de Vondelstraat dan via dat deel kan uitstromen in het gescheiden rioleringsstelsel op Aalbekeplaats.

Axel Weydts, schepen van Openbare Werken: “”Van deze noodzakelijke rioleringswerken maken we gebruik om ook het comfort en de veiligheid voor fietsers te verhogen.” In de Bergstraat worden er fietssuggestiestroken aangelegd. De Vondelstraat wordt aangelegd volgens het woonerf-principe.

De opdracht is gegund aan de firma Tibergyn uit Wevelgem voor het bedrag van 396.000 euro (incl. btw). De werken zijn voorzien in september 2017. De stad informeert de bewoners tijdens een bewonersoverleg op 5 juli om 19 uur in het OC van Aalbeke.