Rijverbod voor parketmedewerkster die onder invloed man raakte in eenrichtingsstraat

Redactie KW

Een medewerkster van het Brugse parket is in de politierechtbank veroordeeld tot twee maanden rijverbod en een geldboete van 1.200 euro voor onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden onder invloed van alcohol.

De 41-jarige vrouw uit Sint-Kruis ging op 30 april vorig jaar na het werk met collega’s iets drinken in het café Hof van Beroep in de Langestraat, vlakbij de Brugse rechtbank. Toen ze rond 21 uur met haar wagen huiswaarts keerde reed ze in de verkeerde richting door de Sint-Brunostraat, die een eenrichtingsweg is. Daar raakte ze met haar wagen lichtjes de rechterknie van een man, die haar meteen achterna liep en op haar ruit klopte. Maar toch zette ze haar weg naar huis verder. Niet veel later stond de politie voor haar deur.

De vrouw werd gisteren schuldig bevonden aan onopzettelijke slagen en verwondingen, rijden onder invloed van alcohol en rijden in de verboden rijrichting. Voor vluchtmisdrijf werd ze vrijgesproken. Daarnaast riskeert ze nog een tuchtsanctie vanwege haar oversten bij het parket.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier