https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rijksweg Sint-Henricus twee uren dicht door dik modderspoor

Redactie KW

De Rijksweg in Sint-Henricus (Torhout) was zaterdag in de voormiddag enkele uren afgesloten voor het verkeer dat richting Lichtervelde wilde rijden. De oorzaak? Een dik modderspoor op de weg.

De hulpdiensten werden even na 9 uur opgeroepen door passanten die meldden dat het om een gevaarlijke verkeerssituatie ging. Over een afstand van een honderdtal meter lag een dik modderspoor op de weg. Vooral de eerste tientallen meters lagen er dikke kluiten aarde op de weg.

Boete

Een landbouwer had zaterdagochtend vroeg gewerkt op een stuk akker dat te bereiken is via een smal wegje tussen een huis en bakkerij Martine. De landbouwer reed daarna links de Rijksweg op, maar trok zich van de vervuiling die hij maakte niks aan. Zowel de brandweer als de politie kwamen ter plaatse.

De politie kon de landbouwer opsporen en wellicht zal hij moeten opdraaien voor de kosten van de brandweer en krijgt hij bovendien nog een pv voor het vervuilen van de weg. De brandweer was meer dan twee uren bezig om de modder van de weg schoon te spuiten. De politie sloot de Rijksweg richting Lichtervelde af voor het verkeer aan het kruispunt met de Bakvoordestraat en Sint-Henricusstraat. Alle verkeer, ook zware vrachtwagens, moesten zo omrijden via de Sint-Henricusstraat. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten