Renovatiewerken station starten eindelijk in 2022

© PNW
© PNW
Redactie KW

De NMBS heeft eindelijk een timing bekendgemaakt voor de broodnodige opfrissing van het Waregemse station. De werken starten in het tweede kwartaal van 2022 en zullen ruim een jaar duren.

Exact drie maanden nadat er op de Waregemse gemeenteraad enkele hoopgevende mededelingen te horen waren, is er meer nieuws over de langverwachte renovatiewerken die het station van Waregem moeten opwaarderen. De NMBS liet weten aan het stadsbestuur dat de werken volgend jaar van start gaan.

Perronverhoging en nieuwe liften

Er komen nieuwe liften, die voldoende groot zijn om een fiets mee te nemen, en ook van de veelbesproken perronverhoging. Voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen is het nu bijna onmogelijk om de trein te nemen in Waregem, omdat het hoogteverschil tussen het perron en de trein te hoog is.

Burgemeester en Vlaams Parlementslid Kurt Vanryckeghem (CD&V), die enkele weken geleden nog een brief naar NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir stuurde om de situatie aan te klagen, en schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) zijn opgetogen met het nieuws. “Het stadsbestuur is al vele jaren vragende partij om het station en dan vooral de toegankelijkheid aan te pakken. We zijn blij dat de werken eindelijk op de kalender staan”, zeggen ze.

Verouderde onderdoorgang

Om de toegankelijkheid van het station vanaf de achterliggende parking te vergroten, wil de NMBS de verouderde onderdoorgang met trappen slopen. Op die plaats komt een nieuwe doorsteek met een lichte helling. Het stadsbestuur, de NMBS en de provincie West-Vlaanderen moeten deze aanpassingen nog in detail bespreken. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.