Reningelst krijgt Zone 30

Zone 30 in het dorpscentrum.©MICHAEL DEPESTELE MD
Zone 30 in het dorpscentrum.©MICHAEL DEPESTELE MD
Redactie KW

Tijdens het planproces voor de herinrichting van de dorpskern in Reningelst legde de kwaliteitsadviseur van de Regionale Mobiliteitscommissie de invoering van een vaste Zone 30 in de kernzone op.

Concreet gaat het om volgende straten: Baljuwstraat (gewestweg N304), van huisnummer 12 tot Reningelstplein; Heuvellandseweg (gewestweg N315), van huisnummer 2 tot Reningelstplein; Neerhofstraat; Pastoorstraat, van Kriekstraat tot Reningelstplein; Reningelstplein (gewestweg N304); Zevekotestraat (gewestweg N304). Het Agentschap Wegen en Verkeer vroeg het stadsbestuur om in functie van de plaatsing van de nodige signalisatie een aanvullend reglement te laten goedkeuren door de gemeenteraad. Er waren geen opmerkingen, het punt werd unaniem goedgekeurd.

Voor het dienstjaar 2021 is de dotatie voor de politiezone ARRO Ieper van de stad Poperinge vastgesteld op 1.640.179 euro, een verhoging van 1% ten opzichte van het dienstjaar 2020.

Nieuwe fietsroutes

De komende jaren werkt Westtoer verder aan de verbetering van de fiets- en wandelproducten. Dit jaar brengt Westtoer nog vier vernieuwde en verbeterde fietsroutes uit. De Hoppelandfietsroute is de eerste. Alex Colpaert (Groen) juichte dit toe, maar vond het jammer dat de brouwerij De Plukker niet aangeduid werd als ‘biobrouwerij’, omdat het hier de enige bio betreft in de provincie. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.