Rechtsaf door rood: Op het kruispunt van de Duinbergen en Lippenslaan mag het!

© (Foto DM)
Redactie KW

Na maandenlange wegeniswerken wordt het kruispunt van Elizabetlaan met de Duinbergenlaan weer opengesteld. Een primeur voor onze Knokke-Heist worden de nieuwe verkeerslichten waar fietsers ongestraft door het rood mogen rijden als ze in de Duinbergenlaan rechtsaf het fietspad in de Elizabetlaan oprijden.

Het nieuwe type verkeerslicht is een aanvulling op het bestaande driekleurige licht met een vierde oranje knipperlicht met fietslogo en pijl. Knippert het oranje licht dan mag de fietser ook bij rood rechtsaf. Het nieuwe verkeerslicht geeft fietsers echter geen absolute vrijgeleide om zomaar door te zoeven op het fietspad. Zij moeten daarbij steeds voorrang verlenen aan andere fietsers en voetgangers. Het extra licht is dan ook een oranje knipperlicht en geen brandend groen. De verkeersfilosofie hierachter is dat een rechts afslaande fietser vanuit de Duinbergenlaan niet in contact komt met auto’s die groen hebben op de Elizabetlaan. Wanneer deze fietsers door het rode of oranje gele licht rijden, zullen ze echter wel voorrang moeten verlenen aan de andere fietsers en voetgangers in de Elizabetlaan die door het groene licht zijn gereden of gestapt. De lokale politie zal waarschuwingsborden met “gewijzigde verkeerssituatie” plaatsen zodat iedereen attent wordt gemaakt op de nieuwe verkeersregeling.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten