De zeventiger is een vaste klant in de politierechtbank. Hij moest zich gisteren verantwoorden omdat hij in oktober in Middelkerke vluchtmisdrijf pleegde nadat hij een ongeval veroorzaakte. Bovendien moest hij na een eerder rijverbod nog medische en psychologische proeven afleggen, maar dat had hij nooit gedaan.

Hugo probeerde zich te verweren, maar dat viel bij de politierechter niet in goede aarde. "Ik heb geen auto meer. Ik rijd ook bijna nooit meer. Alleen nog heel af en toe", zei hij voorzichtig. "Ik heb nog nooit iets misdaan. Ik ben zeventig jaar en werk al heel m'n leven keihard."

Dat iemand met 28 veroordelingen kwam beweren nog nooit iets misdaan te hebben deed bij de rechter de wenkbrauwen fronsen. "Ik ging u een gevangenisstraf met uitstel geven, maar als u het zo ziet zal die effectief worden", zei ze.

De zeventiger kreeg een gevangenisstraf van één jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, een rijverbod van 6,5 jaar en een boete van 7.440 euro. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij opnieuw moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

(TL)