Rapetstraat en Prinsenstraat in Wervik worden aangepakt

Redactie KW

De gemeenteraad van Wervik keurde de wegenwerken in een deel de Rapetstraat en een deel van de Prinsenstraat goed.

De kostprijs is geraamd op zo’n 550.000 euro. “De vernieuwing van de straten is broodnodig” zegt schepen van Openbare Werken Belinda Beauprez (N-VA). “Het stadspersoneel moet er constant putten in het wegdek gaan opvullen. De twee straten krijgen een nieuwe bovenlaag in asfalt. Er zijn ook nieuwe voetpaden voorzien.”

Er komt geen aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. “We lieten een onderzoek van de riolering uitvoeren en daaruit blijkt dat de riolering in de Rapetstraat nog in een goede staat is”, aldus de schepen. “In een deel van de Prinsenstraat is er 50.000 euro voorzien voor rioleringswerken. Geen nieuwe riolering, maar een alternatief procedé dat eerder is toegepast in het eerste deel van de Ooststraat. Kozen we in beide straten voor een nieuwe riolering, dan zouden we pakweg twee jaar moeten wachten op de toekenning van subsidies. Zolang wachten is niet aan de orde, want de werken zijn echt dringend.”

Oppositie niet akkoord

De oppositiepartij CD&V is van een andere mening. “Dat is een gemiste kans”, aldus fractieleider Bercy Slegers. “Het was beter geweest om te kiezen voor een gescheiden riolering.” De werken worden uitgevoerd in vijf fasen. Er zijn in totaal tachtig werkdagen voorzien. Er vond voor de bewoners al een infovergadering plaats. De aanbesteding is eind augustus voorzien.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier