RAES Autogroep deelt fluohesjes uit aan zo’n 3.000 kinderen: “Steentje bijdragen aan verkeersbeleid”

Ontwerpster Eliza Dieleman samen met Liesbeth Ghesquière met achter hen de kinderen en leerkrachten van VBS Manitoba. © GST
Redactie KW

Kinderen op weg naar school zijn een kwetsbare groep zwakke weggebruikers en gezien worden op straat is dan ook van het grootste belang. De RAES Autogroep deelt ook deze mening en besloot ongeveer 3.000 kinderen, van de verschillende scholen van de steden en gemeenten waar ze een vestiging hebben, te voorzien van een fluohesje. Vandaag vrijdag 6 september werden de eerste fluovestjes uitgedeeld aan de kinderen van de vrije Basisschool Manitoba in Sint-Andries.

Verkeersveiligheid is een absolute prioriteit voor RAES Autogroep, de officiële dealer van de merken Volkswagen, Audi, SEAT en ?KODA met vestigingen in Brugge en Oostkamp en in het voorjaar van 2020 in Oostende. “We schreven alle scholen in de gemeenten en steden, waar er een vestiging van ons is of komt, met de vraag of er interesse was voor de actie met fluohesjes“, weet Liesbeth Ghesquière, Marketing verantwoordelijke van RAES Autogroep te vertellen.

Tien scholengroepen in Brugge en Oostende gingen op dit voorstel in en vandaag vrijdag werden de eerste hesjes uitgedeeld. “We zijn blij dat we zo ons steentje kunnen bijdragen aan het verkeersbeleid in onze regio”, zegt Nico Raes, zaakvoerder van RAES Autogroep. “En aan de gezichtjes van de kinderen te zien, vinden zij het ook zeer ok.”

Het is de tweede keer dat we deze actie doen, maar toen hebben we zelf voor een ontwerp van de tekening op de hesjes gezorgd. Dit jaar lag het ontwerp van de hesjes in de handen van de kinderen zelf. Er werd een tekenwedstrijd uitgeschreven waaraan een leuke prijs was verbonden. Het winnende ontwerp kwam van Eliza Dieleman (10) uit het vijfde leerjaar van de Basisschool Manitoba in Sint-Andries. “Toen er gevraagd werd een tekening te maken voor deze actie wist ik niet goed hoe ik er moest aan beginnen. Ik begon met een lachend gezicht dat ik op een verkeersbord tekende. Daarrond kwam een skatebord, fietsen, steps, kinderen en auto’s”, weet de fiere winnares te vertellen.

De extra beloning in klasverband was een uitstap naar Oostende en zo trokken alle kinderen van die klas op het einde van vorig schooljaar met de trein naar het Zandsculpturenfestival in Oostende.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier