Na een verkeersovertreding met een bedrijfswagen maakte de chauffeur van de wagen in kwestie zich in al die gevallen niet bekend bij het parket. Gevolg: Proximus werd zelf aansprakelijk gesteld en moest telkens opnieuw de boetes betalen.

In de Brugse politierechtbank kregen ze maandag nog een geldboete opgelegd van 6.000 euro nadat een werknemer in Brugge 96 kilometer per uur reed in de bebouwde kom. Het parket wist, ook na navraag bij Proximus, niet wie achter het stuur zat en kon zo niet anders dan de telecomgigant te vervolgen. Opvallend hierbij is dat de bestuurder in kwestie zo aan een zwaar rijverbod ontsnapte. "Dit gaat nog om een oude regeling. Sinds augustus hebben we onze procedure veranderd en kunnen dergelijke zaken niet meer voorvallen. Vroeger lieten we het aan de bestuurder zelf over zich bekend te maken bij het parket. Vanaf nu doen we dat automatisch zelf bij elke overtreding", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken.

Bij Proximus ontkennen ze dat de oude regeling diende om werknemers met een zware voet te beschermen. "De nieuwe procedure kadert in het belang van verkeersveiligheid. Van kwaad opzet of bescherming was nooit sprake", aldus Van de Vreken.

(MM)

Na een verkeersovertreding met een bedrijfswagen maakte de chauffeur van de wagen in kwestie zich in al die gevallen niet bekend bij het parket. Gevolg: Proximus werd zelf aansprakelijk gesteld en moest telkens opnieuw de boetes betalen.In de Brugse politierechtbank kregen ze maandag nog een geldboete opgelegd van 6.000 euro nadat een werknemer in Brugge 96 kilometer per uur reed in de bebouwde kom. Het parket wist, ook na navraag bij Proximus, niet wie achter het stuur zat en kon zo niet anders dan de telecomgigant te vervolgen. Opvallend hierbij is dat de bestuurder in kwestie zo aan een zwaar rijverbod ontsnapte. "Dit gaat nog om een oude regeling. Sinds augustus hebben we onze procedure veranderd en kunnen dergelijke zaken niet meer voorvallen. Vroeger lieten we het aan de bestuurder zelf over zich bekend te maken bij het parket. Vanaf nu doen we dat automatisch zelf bij elke overtreding", zegt woordvoerder Tom Van de Vreken. Bij Proximus ontkennen ze dat de oude regeling diende om werknemers met een zware voet te beschermen. "De nieuwe procedure kadert in het belang van verkeersveiligheid. Van kwaad opzet of bescherming was nooit sprake", aldus Van de Vreken.(MM)