Projectontwikkelaar Paul Gheysens investeert in aanleg rotonde op Knokse Natiënlaan

Redactie KW

De gemeenteraad van Knokke-Heist heeft een overeenkomst goedgekeurd waarbij projectontwikkelaar Paul Gheysens namens Leisure Property Invest voor 250.000 euro bijdraagt in de aanleg van een rotonde in de Natiënlaan ter hoogte van de Izabellavaart.

De rotonde moet een vlotte ontsluiting van het tweede golfterrein en het golfhotel, projecten waarvoor Gheysens tekent, verzekeren. Daarnaast zal de rotonde ook functioneren als keerpunt voor het autoverkeer op de Natiënlaan, als snelheidsremmende factor en als ruimtelijke versterking van de nieuwe vergroende Natiënlaan.

Het totaalproject wordt geraamd op zo’n 5 miljoen euro waarvan 457.000 euro ten laste van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het leeuwenaandeel van deze realisatie wordt gedragen door het gemeentebestuur van Knokke-Heist.

In juli 2006 heeft de Vlaamse overheid het Golf Memorandum II goedgekeurd met als doelstelling ruimte te openen voor de creatie van bijkomende faciliteiten voor de groeiende vraag naar accommodatie van deze sport. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een duidelijke behoefte is aan een tweede golfterrein in Knokke-Heist.  Ghelamco Group heeft in het licht van deze evolutie dan ook de nodige terreinen aangekocht om een dergelijk project te realiseren. Het golfterrein is geen geïsoleerd project maar kadert in een groter geheel van stadsontwikkeling met onder andere de bouw van een nieuwe campus voor het AZ Zeno, een recreatieve zone met een zwem-en fitnesscentrum en watersportfaciliteiten in Lakeside Paradise, de aanleg van een speelbos en een golfhotel met congresfaciliteiten. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.