Proefopstelling moet sluipverkeer uit Burgemeester Decoenestraat weghouden

Olaf Verhaeghe

Vanaf 8 maart tot en met eind april voert de gemeente Kuurne een proefproject uit om sluipverkeer uit de Bewoners Decoenestraat te weren. Auto’s en vrachtwagens gebruiken de straat te vaak om de lichten aan De Katte te vermijden.

Aan de Elfde-julilaan werd de proefopstelling intussen definitief, maar straks wordt het ook in de Burgemeester Decoenestraat onmogelijk om vanop de Brugsesteenweg af te slaan. Het gaat voorlopig om een proefproject, dat loopt vanaf 8 maart tot en met eind april, op vraag van de bewoners van de Decoenestraat. “Tijdens piekmomenten met files aan de lichten met de Kattestraat tot gevolg, zien we heel wat auto’s én vrachtwagens die straat inslaan om de lichten te vermijden”, schetst schepen van Mobiliteit Annelies Vandenbussche (SP.A). “Dan rijden ze door de Lijstergalm naar de Kattestraat om uiteindelijk op hetzelfde punt na de lichten te komen.”

De gemeente Kuurne denkt die impact te kunnen verminderen met een gelijkaaridge opstelling zoals in de Elfde-julilaan, ook een zijstraat van de Brugsesteenweg. Daar kan je enkel vanuit de Elfde-julilaan de Brugsesteenweg opdraaien, omgekeerd niet. Fietsers kunnen wel in beide richtingen rijden. “In de Elfde-julilaan merkten de bewoners een duidelijke verhoging van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid”, aldus de schepen nog. “Na het proefproject in de Decoenestraat zullen we een bewonersbevraging organiseren. Is die positief, dan zorgen we voor een definitieve oplossing.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.