Proefopstelling met extra verkeersremmer in Kanegemstraat ter discussie in raad van Tielt

Sinds enkele weken heeft de Kanegemstraat in Kanegem er een extra wegversmalling bij. “Maar die staat zo dicht bij een ander dat bewoners nauwelijks nog van hun oprit geraken”, zei oppositielid Veerle Vervaeke (Open VLD) in de Tieltse gemeenteraad van donderdagavond.

Veerle Vervaeke bracht de extra wegversmalling in de Kanegemstraat ter sprake. © WME

Het vorige stadsbestuur plaatste een wegversmalling nabij het kruispunt van de Kanegemstraat met de Nagelstraat, maar het nieuwe bestuur vond dat die de snelheden nog te weinig reduceerde en liet een bijkomend obstakel plaatsen. “Maar staat dat niet veel te dicht?” vroeg Veerle Vervaeke zich af in de gemeenteraad. “Automobilisten die vanuit de richting Tielt de eerste wegversmalling hebben genomen blijven links rijden om vlotter de tweede te nemen.” Dat kan toch niet de bedoeling zijn, vond ze.

Proefopstelling

Volgens schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V) is het een proefopstelling en zal die ergens in de zomer worden geëvalueerd. “We voeren zo een ingreep niet zomaar door, daar gaat ook overleg met de politie aan vooraf.”

Een tweetal maanden geleden moest even verderop een wegversmalling vlakbij de Kanegemse basisschool De Wijzer nog worden aangepast omdat flexibele paaltjes, die deel uitmaken van de constructie, keer op keer aan flarden werden gereden.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.