Proefopstelling in Wevelgemstraat voor veiliger verkeer werkt en wordt nu definitief

© JS
Redactie KW

De proefopstelling langs de Wevelgemstraat in Ledegem werd gunstig geëvalueerd en wordt definitief. De gemeente greep er vorig jaar in nadat een wagen aan grote snelheid in een woning belandde.

Eind vorig jaar belandde een wagen in de woning van Marie-Bostyn, op de hoek van de Wevelgemstraat met de Menenstraat. De 43-jarige chauffeur kwam aan een hoge snelheid vanuit de Wevelgemstraat gereden en verloor de controle over het stuur van zijn wagen. Na het ongeval zocht de gemeente in samenspraak met de politie naar een oplossing om snelheidsduivels langs de Wevelstraat te weren. “Aanvankelijk legden we één drempel, maar sommige bestuurders reden er gewoon rond. Daarom besloten we om twee drempels te leggen en werd de maximum toegestane snelheid in de omgeving van het kruispunt van de Wevelgemstraat met de Menestraat naar 50 kilometer per uur gebracht. Deze maatregelen werden gunstig geëvalueerd en worden definitief ingevoerd”, aldus schepen van mobiliteit Greta Vandeputte.

Moeilijke situatie

Ook in de Kortewagenstraat probeert de gemeente met een proefopstelling de te snel rijdende wagens te vertragen. Daar lukken die ingrepen vooralsnog moeilijker. “Geen enkele maatregel blijkt voorlopig te werken. Ofwel is het niet goed voor de fietsers, ofwel slaagt het zwaar vervoer er niet in om goed te passeren”, aldus de schepen. Zij antwoordde tijdens de gemeenteraad op een vraag van oppositieraadslid Andy Vandoorne (sp.a) die aangaf dat de blokken die er geplaatst werden deels weg waren. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier