Problemen Oostendse Steenweg in Brugge worden aangepakt

SAK Sint-Pieters en de Fietsersbond voerden actie bij de opening van de vernieuwde Steenweg. © Fernand Proot
Redactie KW

Op 18 juni werd de vernieuwde Oostendse Steenweg officieel geopend, maar al snel klonk er kritiek van de SAK Sint-Pieters en de Fietsersbond. Die voerden actie omdat de drempels op de middenberm te hoog zijn voor mensen in een rolstoel of met een rollator. De opmerkingen bereikten Vlaams minister van Mobiliteit en Verkeer Ben Weyts en die belooft nu verbetering.

Minister Weyts heeft de opdracht gegeven om een aantal aanpassingen door te voeren. De verharding ter hoogte van de doorsteken aan nummer 5 en ter hoogte van de doorsteek aan de H.Waelputstraat zullen verlaagd worden. Ook aan het niveauverschil ter hoogte van de greppels aan het begin van de Sint-Pietersstatiedreef zal gewerkt worden. De voorbereidingen voor deze aanpassingen zijn volop aan de gang en moeten tegen het eind van de zomer afgerond zijn. De minister laat nog weten dat de blindengeleiding op de vermelde locaties behouden blijft.

De vernieuwing van de Oostendse Steenweg was een samenwerking tussen de stad Brugge, het Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse Milieumaatschappij. De werken hebben in totaal 1 miljoen euro gekost.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier