De inname loopt over 15 parkeerplaatsen in de Doorniksesteenweg (zowat 75 meter) en 165 lopende meter in de President Kennedylaan en zal opnieuw geopend worden op 19 september. "Als organisatie dragen we veiligheid en weinig hinder hoog in het vaandel. We zijn dan ook al een goed jaar bezig met overleggen met alle grote diensten in de buurt zoals Vives, AZ Groeninge, Kinepolis Kortrijk en Syntra West. Daarnaast werd ook VOKA betrokken bij de organisatie, zodat ook alle bedrijven in de buurt op de hoogte gesteld worden", zegt Gregory Olszewski van Matexpo.

Ook een aantal buurtbewoners traden al in contact met de organisatie om er het fijne van te weten. "We hebben al een aantal buurtbewoners aan de lijn gehad die we persoonlijk uitnodigden om alles uit te leggen. Het is altijd interessanter als mensen zien hoe alles in elkaar zit en waarom bepaalde straten afgesloten moeten worden."

De buurt werd verwittigd via het buurtnetwerk in samenwerking met Kortrijk Expo. "Uiteraard zijn er werkpunten en daar leren we uit. Zo nemen we bijvoorbeeld mee dat we een signalisatie zetten op de afgesloten weg met welke reden en met welke duurtijd dit zal zijn", besluit Gregory Olszewski.

Voorlopig moesten er nog geen interventies komen door vastlopend verkeer in de buurt. In vergelijking met een aantal jaren geleden waar regelmatige een politie tussenkomst nodig was. Ook de parking zal verlegd worden van akkers richting het Evolis Business park. "We leggen shuttlebussen in en het verkeer staat verder weg buiten het beursgebied, waardoor ook op die manier het verkeer minder zal stroppen. Kortom, het wordt een zeer doordachte editie met het oog op comfort en gemak voor bezoekers en inwoners."

Matexpo opent zijn deuren vanaf 11 september voor het grote publiek en verwacht meer dan 40.000 bezoekers tijdens de openingsdagen.

De inname loopt over 15 parkeerplaatsen in de Doorniksesteenweg (zowat 75 meter) en 165 lopende meter in de President Kennedylaan en zal opnieuw geopend worden op 19 september. "Als organisatie dragen we veiligheid en weinig hinder hoog in het vaandel. We zijn dan ook al een goed jaar bezig met overleggen met alle grote diensten in de buurt zoals Vives, AZ Groeninge, Kinepolis Kortrijk en Syntra West. Daarnaast werd ook VOKA betrokken bij de organisatie, zodat ook alle bedrijven in de buurt op de hoogte gesteld worden", zegt Gregory Olszewski van Matexpo.Ook een aantal buurtbewoners traden al in contact met de organisatie om er het fijne van te weten. "We hebben al een aantal buurtbewoners aan de lijn gehad die we persoonlijk uitnodigden om alles uit te leggen. Het is altijd interessanter als mensen zien hoe alles in elkaar zit en waarom bepaalde straten afgesloten moeten worden." De buurt werd verwittigd via het buurtnetwerk in samenwerking met Kortrijk Expo. "Uiteraard zijn er werkpunten en daar leren we uit. Zo nemen we bijvoorbeeld mee dat we een signalisatie zetten op de afgesloten weg met welke reden en met welke duurtijd dit zal zijn", besluit Gregory Olszewski.Voorlopig moesten er nog geen interventies komen door vastlopend verkeer in de buurt. In vergelijking met een aantal jaren geleden waar regelmatige een politie tussenkomst nodig was. Ook de parking zal verlegd worden van akkers richting het Evolis Business park. "We leggen shuttlebussen in en het verkeer staat verder weg buiten het beursgebied, waardoor ook op die manier het verkeer minder zal stroppen. Kortom, het wordt een zeer doordachte editie met het oog op comfort en gemak voor bezoekers en inwoners."