Postbode uit Houthulst veroordeeld voor rijden onder invloed

Het was niet de eerste keer dat hij tegen de lamp liep.

Een hardleerse postbode kreeg vanmorgen een alcoholslot opgelegd van de politierechter. De 41-jarige man liep gisteren zijn derde veroordeling voor rijden onder invloed in 2016 op. “Er zijn grenzen aan de mildheid van de rechtbank“, zei de rechter.

P.V. (41) uit Houthulst werd in maart in Torhout onder invloed achter het stuur van zijn wagen betrapt. Bij een ademtest bleek dat hij met 2,09 promille alcohol in zijn bloed reed. Voor de volledigheid: de man was niet op ronde op het moment van de feiten. Maar hij werd hij in het verleden wel al vijf keer veroordeeld voor rijden onder invloed. Twee keer daarvan waren zelfs nog in 2016.

Advocate Alexia Baert besefte dan ook dat ze niet meteen een sympathiek dossier aan de politierechter kon voorleggen. “Die man is postbode en had een uiterst zware ronde gekregen”, begon ze. “Daar zag hij enorm van af. Maar hij heeft nu een aangepast traject en is in behandeling gegaan bij de dokter. Hij heeft ingezien dat het zo niet verder kon en heeft momenteel dan ook geen alcohol- of drugsprobleem meer. Hij heeft zijn leven omgegooid en het zal niet meer voorvallen.”

Zware boete

De politierechter kon echter maar weinig lachen met de exploten van de postbode. Hij veroordeelde hem tot een boete van 2.400 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij wel moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

Maar daar liet de rechter het niet bij. Hij legde de Houthulstenaar ook nog een alcoholslot op. Dat betekent dat de man dat in zijn wagen moet laten installeren en een omkaderingsprogramma moet volgen. Het alcoholslot kost ongeveer 3.000 tot 5.000 euro en zal drie jaar in zijn wagen moeten zitten. Bovendien zal hij in die periode ook niet met een ander gemotoriseerd voertuig mogen rijden. Mogelijk tekent de postbode nog beroep aan tegen de uitspraak.

(TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.