Politiezone Vlas wil superwagen

Politiezone Vlas wil zich deze ANPR-wagen aanschaffen. © Foto JVGK
Redactie KW

Politiezone Vlas, dat uit Kortrijk, Kuurne en Lendelede bestaat, wil een superintelligente wagen aankopen.

De ANPR-auto, die momenteel op de vakbeurs Infopol wordt tentoongesteld, beschikt over 4 camera’s met nummerplaatherkenning aan de buitenkant, een camera gericht op het dashboard en eentje gericht op de rijrichting. De wagen haalt een topsnelheid van 250 kilometer per uur. SecuRoad nam het initiatief om de wagen te bouwen. “Voor het eerst werd een ANPR-wagen gestart vanuit de computer en niet vanuit de wagen”, legt Carl Schwenke van SecuRoad uit. “Tot nu toe werd een wagen omgebouwd tot ANPR-wagen, wij bouwden eigenlijk een wagen rond een computer.”

Budget

Een maand geleden had pz Vlas nog geen plannen om een tweede ANPR-wagen aan te kopen. Vincent Van Quickenborne: “Maar drie weken geleden meldde korpschef Rino Defoor dat hij het nodige budget had gevonden en vorige week besliste het politiecollege om voor deze wagen te gaan. Die beslissing moet wel nog bekrachtigd worden op de komende politieraad en we moeten nog onderhandelen over de prijs.”

Aangezien de vorige ANPR-wagen 75.000 euro kostte, zal de prijs voor deze wagen, die als een van de meest gesofisticeerde in Europa wordt beschouwd, wellicht een pak hoger liggen. “Het gaat om bijna-nieuwe wagen, een toonmodel. Ik ben er dan ook van overtuigd dat politie Vlas en de bouwer op een bedrag in dezelfde categorie zullen afklokken”, aldus nog de Kortrijkse burgemeester. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier