Politiezone Grensleie flitst maar liefst helft van bestuurders in Sint-Eloois-Winkel

Redactie KW

Bij een flitscontrole langs de Lendeleedsestraat in Sint-Eloois-Winkel, bij Ledegem, liep 47% van de gecontroleerde bestuurders tegen de lamp. Commissaris Vannieuwenhuyse waarschuwt automobilisten voor overdreven snelheid.

Op vrijdagmiddag 28 oktober, tussen 12.15 uur en 13.30 uur, voerde de politiezone Grensleie een flitscontrole uit langs de Lendeleedsestraat in Sint-Eloois-Winkel. Van de 266 passanten reden er maar liefst 126 te snel. Goed voor zo’n 47 procent van het aantal gecontroleerde bestuurders.

Bij een gelijkaardige flitsoperatie eerder deze week in de Izegemsestraat drukte een kleine 10% van het aantal bestuurders iets te fel op het gaspedaal. Al maakte één iemand het met 111 kilometer per uur in een zone 50 wel heel bont. En in Menen, langs de Hoge Weg, stelde de politie op een klein anderhalf uur 170 inbreuken vast. Ook daar een topper met zomaar even 117 km/u in een bebouwde kom, zone 50.

Waarschuwing

De politie wil naar aanleiding van de vele inbreuken een signaal uitsturen. “Overdreven snelheid is heel vaak de oorzaak van zware verkeersongevallen”, stelt commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse. “Wij blijven inzetten op bemande en onbemande snelheidscontroles. De locaties worden bepaald op basis van vragen van burgers, overheden of commissies of na eigen analyses, vaststellingen of het bekijken van het aantal verkeersongevallen in een bepaalde zone.”

“Let op uw gaspedaal als u achter het stuur kruipt”, besluit commissaris Vannieuwenhuyse.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier