Politiemotard die gewond raakte op weg naar interventie met gasflessen, ontslagen uit ziekenhuis

Redactie KW

De motard van de lokale politie Bredene/De Haan die maandag op weg naar een interventie in Wenduine werd aangereden in de Zeelaan in Bredene en ernstig gewond leek, is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. “We zijn heel erg opgelucht met de snelle positieve evolutie van de gezondheid van onze collega”, zegt commissaris Dennis Goes.

De politieman reed prioritair en was op weg naar KSK Wenduine, waar twee jongeren rond 17 uur ernstig verbrand raakten tijdens een incident met gasflessen. Een bestuurder in de Zeelaan in Bredene had de motorrijder van de politie echter niet gezien en maakte een verkeerd manoeuvre. Er volgde een aanrijding en de politieman werd weggekatapulteerd. De man kwam in de berm terecht en bleef roerloos liggen.

“Het zag er even heel ernstig uit voor onze collega omdat hij buiten bewustzijn was. Uiteindelijk verbeterde zijn toestand snel en dat is een grote opluchting. De collega liep een hersenschudding op en is daarom buiten westen geweest. Verdere onderzoeken in het ziekenhuis wezen uit dat er verder geen zware letsels zijn en hij allicht niets aan het ongeval over zal houden”, aldus commissaris Goes. De man is echter wel nog enkele dagen arbeidsongeschikt en herstelt thuis verder van het ongeval.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.