De politie van de zone Spoorkin heeft een mogelijke tip naar de motorrijder die vrijdagnamiddag in Lo-Reninge geflitst werd met een snelheid van 201 kilometer per uur, waar 70 km/u toegelaten is. "Er wordt nu verder nagegaan of het ook de effectieve bestuurder van de motorfiets betreft", zegt korpschef Devid Camerlynck.

Tijdens een snelheidscontrole op de Reningesteenweg in Lo merkte een inspecteur rond 14.30 uur plots een stipje in de verte op. Een fractie van een seconde later bleek het om een motorfiets te gaan die met een bijzonder hoge snelheid naderde. De snelheidsduivel werd geflitst met een snelheid van 201 km/u, bijna het drievoudige van de toegelaten snelheid.

Het kenteken van de motorfiets was niet zichtbaar en de inspecteur kon door de erg hoge snelheid niet het volledige kenteken noteren. Wel toonde de foto van de flitscamera duidelijk om welke motor het ging: een witte Suzuki GSX-R met blauwe neus. PZ Spoorkin lanceerde daarom een oproep naar tips.

"Vrij snel na de oproep kwam een anonieme telefoon binnen", aldus de korpschef. Er belde een persoon die iemand kent die met zo een moto rijdt. "Het bleek een erg goede tip, maar we moeten nog uitmaken of we net die motorrijder gevonden hebben."

Agenten gaan maandagavond ter plaatse op het adres van de bestuurder. Ze zullen hem ondervragen, maar ook zijn motor, helm en motorpak bekijken om uit te maken of het om dezelfde persoon gaat.

(BELGA)

De politie van de zone Spoorkin heeft een mogelijke tip naar de motorrijder die vrijdagnamiddag in Lo-Reninge geflitst werd met een snelheid van 201 kilometer per uur, waar 70 km/u toegelaten is. "Er wordt nu verder nagegaan of het ook de effectieve bestuurder van de motorfiets betreft", zegt korpschef Devid Camerlynck. Tijdens een snelheidscontrole op de Reningesteenweg in Lo merkte een inspecteur rond 14.30 uur plots een stipje in de verte op. Een fractie van een seconde later bleek het om een motorfiets te gaan die met een bijzonder hoge snelheid naderde. De snelheidsduivel werd geflitst met een snelheid van 201 km/u, bijna het drievoudige van de toegelaten snelheid.Het kenteken van de motorfiets was niet zichtbaar en de inspecteur kon door de erg hoge snelheid niet het volledige kenteken noteren. Wel toonde de foto van de flitscamera duidelijk om welke motor het ging: een witte Suzuki GSX-R met blauwe neus. PZ Spoorkin lanceerde daarom een oproep naar tips."Vrij snel na de oproep kwam een anonieme telefoon binnen", aldus de korpschef. Er belde een persoon die iemand kent die met zo een moto rijdt. "Het bleek een erg goede tip, maar we moeten nog uitmaken of we net die motorrijder gevonden hebben."Agenten gaan maandagavond ter plaatse op het adres van de bestuurder. Ze zullen hem ondervragen, maar ook zijn motor, helm en motorpak bekijken om uit te maken of het om dezelfde persoon gaat.(BELGA)