Politie trekt tien rijbewijzen in tijdens weekendcontroles in Wenduine en Bredene

De politie stond opgesteld langs de Brugsesteenweg in Wenduine en in de Spuikomlaan in Bredene. © JR
Redactie KW

Vrijdagavond hield de politie van Bredene/De Haan verkeerscontroles. Daarbij werden vier rijbewijzen ingetrokken. In de nacht van zaterdag op zondag vonden opnieuw verkeerscontroles plaats en werden nog eens zes rijbewijzen ingehouden.

De verkeerscontroles tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden gehouden in kader van het ‘provinciaal weekend zonder alcohol achter het stuur’. De politie stond opgesteld langs de Brugsesteenweg in Wenduine en in de Spuikomlaan in Bredene.

“Er werden 190 bestuurders aan een ademtest onderworpen en daarbij bleek dat zes chauffeurs te diep in het glas gekeken hadden“, vertelt commissaris Dennis Goes van de politiezone. “Drie daarvan bliezen ‘alarm’ en dienden daarvoor een onmiddellijke inning van 179 euro te betalen en speelden hun rijbewijs voor drie uur kwijt. Drie anderen legden een positieve ademtest af en moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren. Twee anderen, die een hoger alcoholgehalte lieten optekenen, kregen een onmiddellijke intrekking van 15 dagen aan hun broek. Daarbij kreeg een van hen ook een proces-verbaal wegens drugs in het verkeer. De drie bestuurders die een positieve ademtest aflegden, zullen zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden.”

Verder stelde de politie drie prosessen-verbaal op voor het defect van lichten, een niet-gekeurde trekhaak en voor een ongeldig verzekeringsdocument, rijbewijs, identiteitskaart en inschrijvingsbewijs. Binnen enkele dagen moeten die chauffeurs zich in regel stellen. Daarnaast werd ook een inbreuk vastgesteld op het voorlopige rijbewijs. De acties van vrijdagavond en tijdens de nacht van zaterdag op zondag kostte dus tien mensen hun rijbewijs.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier