Politie Kortrijk zet 60 agenten in tijdens autorally in Kortrijk

De politiezone Vlas (Kuurne, Ledegem en Kortrijk) zet komend weekend 60 politiemensen in tijdens de autorally 6 uren van Kortrijk. Dat meldt de politie donderdag.

© BELGA

Komend weekend wordt het rallyseizoen afgesloten met de 6 uren van Kortrijk, de slotmanche van het Vlaamse VAS-kampioenschap. De politie werkt daarvoor nauw samen met Autostal Groeninghe, de inrichtende macht van de rally.

Tijdens het rallyweekend worden alles samen 60 politiemensen ingezet. De ordedienst is een zoneoverschrijdende samenwerking tussen de politiezones Vlas, Mira, Grensleie en Moeskroen en de federale spoorweg- en autowegenpolitie. Bij goed weer wordt een helikopter van zowel de organisatie als de federale politie ingezet om vanuit de lucht de rally te volgen.

Daarnaast worden ook vier flitsvoertuigen ingezet die permanente snelheidscontroles uitvoeren, zowel op zaterdag tijdens de verkenningsritten als op zondag tijdens de rally. En er wordt ook toegezien op al te lawaaierige rallywagens.

“Samen met de andere hulpdiensten en de organisatie rekenen wij op de medewerking en verantwoordelijkheid van iedereen om de rally opnieuw vlot en veilig te doen verlopen. Gevaarlijke situaties kunnen steeds gemeld worden bij de politie of de veiligheidsverantwoordelijken langs het parcours of in de servicezone in de binnenstad”, aldus politiezone Vlas.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.