Op een uur tijd passeerden er in het centrum van Kortrijk een 200-tal fietsers langs de avondlijke politiecontrole. Negen onder hen waren niet in orde met de nodige fietsverlichting en kregen dan ook meteen een boete van 58 euro. Naast de gebrekkige verlichting werden nog andere inbreuken vastgesteld. Zo werd één autobestuurder tegengehouden omdat hij een fietser inhaalde in de fietszone. Eén fietser kreeg ook een boete wegens bellen met de gsm op de fiets.

De extra fietslichtcontroles tijdens de donkere maanden worden uitgevoerd in de periode van midden oktober 2019 tot met eind februari 2020. Naast de beoogde doelgroep van scholieren en studenten kan sowieso iedereen die zonder fietsverlichting rijdt een boete krijgen, en dit het hele jaar door en ook in het weekend.

Op een uur tijd passeerden er in het centrum van Kortrijk een 200-tal fietsers langs de avondlijke politiecontrole. Negen onder hen waren niet in orde met de nodige fietsverlichting en kregen dan ook meteen een boete van 58 euro. Naast de gebrekkige verlichting werden nog andere inbreuken vastgesteld. Zo werd één autobestuurder tegengehouden omdat hij een fietser inhaalde in de fietszone. Eén fietser kreeg ook een boete wegens bellen met de gsm op de fiets.De extra fietslichtcontroles tijdens de donkere maanden worden uitgevoerd in de periode van midden oktober 2019 tot met eind februari 2020. Naast de beoogde doelgroep van scholieren en studenten kan sowieso iedereen die zonder fietsverlichting rijdt een boete krijgen, en dit het hele jaar door en ook in het weekend.