Politie drijft controles op fietslicht op

© (Foto MM)
Redactie KW

“Veel fietsers zijn al goed zichtbaar in het verkeer, dragen fluorescerende kledij en hebben een goede fietsverlichting. Maar nog teveel Bredenaars beseffen te weinig het gevaar waaraan ze zich blootstellen door dat niet te doen. De politie zal daarom de controles opvoeren”, verwittigt burgemeester Steve Vandenberghe.

Het gemeentebestuur probeert al langer fietsers het belang van goede zichtbaarheid op het hart te drukken. “Via een intensieve campagne met verlichte borden langs de drukste fietspaden, gekoppeld aan doorgedreven controles, krijgen fietsers vandaag een duidelijke boodschap mee: ‘Je licht is verplicht!'”, legt burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) uit.

Was de campagne aanvankelijk nog preventief, dan wordt vanaf deze week een versnelling hoger geschakeld. “We blijven van die handige fietslichtjes uitdelen als aanmoediging aan al wie gecontroleerd wordt maar wie nu nog op fietsen zonder licht wordt betrapt, krijgt onverbiddelijk een bekeuring. De politie zal vanaf nu gerichte controleacties op touw zetten.”

Van die makkelijk aan je fiets te bevestigen lichtjes, het gemeentebestuur heeft er zo’n 5.000 van aangeschaft. “De politie en onze gemeenschapswachten hebben er al zo’n 100 uitgedeeld tijdens hun preventieve controles. We blijven dat doen.”

Niet alleen fietsers moeten zich volgens de burgemeester aangesproken voelen. “Ook lopers, joggers, voetgangers,… hebben er alle belang bij om goed zichtbaar te zijn in het donker. Lichtjes en reflectoren op je kledij, rugzak, fiets, helm,… zijn absoluut aan te raden. En ouders willen we vragen erop toe te zien dat hun kinderen ‘verkeersveilig’ de baan op gaan.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier