Politie Brugge lanceert verkeerscampagne Past’Ip!

Lokale Politie Brugge lanceerde nieuwe verkeerscampagne. © Michel Vanneuville
Piet De Ville

Past’Ip: met deze niet mis te verstane Brugse uitroep wil Lokale Politie Brugge weggebruikers aansporen om geen risico’s in het verkeer te nemen.

De Brugse politie focust daarbij op vijf aanmaningen: de snelheidslimieten respecteren, gordel- en kinderzitje goed vastklikken, zonder alcohol en drugs rijden, fietslicht aanzetten en correct parkeren.

“Ondanks de vele regionale en nationale campagnes zijn teveel weggebruikers zich nog altijd onvoldoende bewust van de risico die ze lopen op dit vlak”, stelt korpschef Dirk Van Nuffel. “We vinden het dus hoog tijd om mensen nogmaals goed wakker te schudden en willen hierbij niet rond de pot draaien: pas gewoon op als je de weg op gaat of, op z’n Brugs, past’ip!”

Vijf filmpjes

De sensibiliseringscampagne omvat ook vijf ludieke filmpjes met twee bekende Brugs komische acteurs: Ilse De Koe en David Galle. Zij spelen het Brugse koppel Nico & Nadine en brengen de risico’s onder de aandacht via enkele ludieke filmpjes. Omtrent foutparkeren en fietsverlichting worden zogenoemde bagagelabels bevestigd aan deurklink of fietsstuur.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De campagne gaat ook gepaard met preventieve en repressieve acties op het terrein. De acties rond rijden onder invloed lopen samen met de ZAD-actie en de nationale Bob-campagne. “De acties rond foutparkeren situeren zich dan weer vooral rond de scholen en worden samen met ouders en leerlingen aangepakt”, geeft burgemeester Dirk De fauw (CD&V) nog mee.

Alle info op www.pastip.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.