Politie betrapt 16 chauffeurs met openstaande verkeersbelasting, goed voor ruim 9.000 euro

© belga
Olaf Verhaeghe

Bij een gezamenlijke controleactie van de politiezone Vlas en de Vlaamse Belastingsdienst werd op donderdag 15 oktober meer dan 9.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. Zeven bestuurders reden met een voertuig dat niet geldig gekeurd was, één auto was niet verzeker en werd in beslag genomen.

De controlepost stond donderdag opgesteld langs de Brugsesteenweg in Kuurne en werd uitgevoerd door de politiezone Vlas en de Vlaamse Belastingsdienst. Op aangeven van de mobiele ANPR-camera werden 16 bestuurders aan de kant gezet omdat ze hun verplichte verkeersbelasting niet betaald hadden. Zij moesten zowel hun achterstallige taks als de boete ter plaatse betalen. In totaal werd donderdag 9.071,81 euro geïnd.

Daarnaast deed ook de politie van de zone Vlas enkele vaststellingen. Zo was één voertuig niet verzekerd, waardoor die in beslag werd genomen. Twee voertuigen waren niet geldig ingeschreven, zeven bestuurders reden dan weer met een voertuig waarvan de technische keuring was vervallen. Eén chauffeur reed met ladingverzekering die niet in orde was. En twee bestuurders droegen tot slot hun veiligheidsgordel niet.

De politiezone Vlas en de Vlaamse Belastingsdienst plannen binnenkort opnieuw gezamenlijke controleacties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier