Politie Arro Ieper flitst 62 deelnemers Omloop van Vlaanderen

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Agenten van de politiezone Arro Ieper hielden grootschalige snelheidscontroles tijdens de rally Omloop van Vlaanderen. Maar liefst 18,98 procent van de gecontroleerde bestuurders reed te snel.

“Tijdens de Rally ‘Omloop van Vlaanderen’ hebben onze diensten 12.026 voertuigen op snelheid gecontroleerd, inclusief shakedown”, deelt de politiezone Arro Ieper mee. “18.98 procent van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. 21 personen komen in aanmerking voor een intrekking van hun rijbewijs, van vier personen werd het ter plaatse ingetrokken. 62 geflitste bestuurders waren deelnemers van de rally. De hoogste gemeten snelheden waren 111 km per uur, 108 km per uur en 103 km per uur, telkens in zones waar de maximumsnelheid 50 km per uur was.”

“Op vlak van alcohol hadden slechts twee van de 206 gecontroleerde bestuurders te veel gedronken. Zij mochten voor drie uur niet achter het stuur. Verder waren er nog een vijftigtal andere inbreuken op onder andere gordeldracht, gsm-gebruik en waarschuwingen voor defecte lichten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier