Plein tussen Westerstaketsel en Zeeheldenplein in Oostende wordt gerenoveerd

Jean Vandecasteele aan het plein en het stuk Visserskaai dat na de zomer van 2017 gerenoveerd wordt. © Foto HH
Redactie KW

Na de zomer van 2017 wordt het plein tussen het Westerstaketsel en het Zeeheldenplein gerenoveerd. Dat kondigt schepen Jean Vandecasteele aan.

Op de marathonzitting van de gemeenteraad maandag werd een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen de stad en het Vlaams Gewest voor de renovatie van de zone. “Het plein tussen Westerstaketsel en Zeeheldenplein, waar zich een fietsenstalling en de halte van de koetsen bevindt, is aan vernieuwing toe”, vindt schepen Vandecasteele. “Tegelijk willen we ook het aanpalende stuk Visserskaai tussen het Klein Strand en het Zeeheldenplein aanpakken. Door dit samenwerkingsakkoord neemt het Vlaams Gewest twee derde van de kosten voor zijn rekening.”

“We willen de Visserskaai een nieuw profiel geven zonder de huidige middenberm. Zo komt plaats vrij voor een fietspad en grotere terrassen. In dit samenwerkingsakkoord is het stuk tussen Klein Strand en Zeeheldenplein voorzien, maar op termijn kan de hele Visserskaai worden vernieuwd. Dat zal dan een werk voor de stad zijn. Bedoeling is er éénrichtingsverkeer in te voeren van het station richting Zeeheldenplein”, legt de schepen uit.

Verbinding naar Oosteroever

“We zijn ook bijna klaar met het dossier voor een fiets- en wandelverbinding naar de Oosteroever. Na de zomer lanceren we de oproep naar studiebureaus. Belangrijk is dat het havenverkeer niet wordt gehinderd. De werken aan het plein tussen Westerstaketsel en Zeeheldenplein beginnen na de zomer van 2017. De constructie voor de fiets- en wandelverbinding naar de Oosteroever kan op dat plein al worden voorzien en dan later gerealiseerd.” (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier