Plaatsing voorlopige fiets- en voetgangersbrug over A10 uitgesteld

Het voorbije vorstweer zorgt ervoor dat de plaatsing van de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de A10 in Oostende vertraging oploopt.

Een fiets- en voetgangersbrug moet de afgebroken brug over de A10 tijdelijk vervangen.© JRO
Een fiets- en voetgangersbrug moet de afgebroken brug over de A10 tijdelijk vervangen.© JRO

Tijdens de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari werd de brug over de A10 afgebroken. Die brug werd in 1955 gebouwd, maar raakte onherstelbaar beschadigd door verschillende aanrijdingen. Daarom werd sinds 20 december 2019 alle autoverkeer geweerd op de brug.

Om fietsers en voetgangers de kans te geven op vanuit Stene vlot de Konterdam te bereiken, werd geopteerd voor een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug. Die zou tijdens de nacht van 23 op 24 februari geplaatst worden. Die datum zal nu noodgedwongen opschuiven naar een latere datum.

De voorbije vorstperiode zorgde ervoor dat de betonneringswerken ter hoogte van de landhoofden niet konden gebeuren. Ondertussen kreeg de aannemer beter zicht op de landhoofden (doordat de brug verwijderd werd) en werd er vastgesteld dat er eerst bijkomend studiewerk moet gebeuren om die betonneringswerken kwalitatief te kunnen uitvoeren. Voorlopig is er nog geen zicht op wanneer de fiets- en voetgangersbrug er effectief komt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.