Petitie tegen vervoer kleigroeve in Rollegem

De Schreiboomstraat. © GF
Redactie KW

Een aantal Rollegemnaren is er niet over te spreken dat de vrachtwagens van Wienerberger zand en klei zullen vervoeren via de Schreiboomstraat in Rollegem.

Zij hebben op de website petities.com al een petitie opgestart en nog meer acties zijn niet uitgesloten. “We kregen dinsdagavond het nieuws te horen op de zitting van de gemeenschapsraad”, stelt voorzitter Lieve Vansevenant. “Het actiecomité Samen Sterk kwam dan opnieuw een update geven. Iedereen van de raad is enorm geschrokken dat het stadsbestuur kiest voor een route via onder meer de Schreiboomstraat.”

De gemeenschapsraad vindt het niet kunnen dat er vooraf geen overleg was. “Ze hebben in het stadhuis de mond vol van Kortrijk Spreekt, maar voor zo’n belangrijke beslissing wordt niemand van Rollegem gehoord. De vastgelegde route doet geen dorpskernen aan, wat een goede zaak is, maar de Schreiboomstraat is geen straat om daar acht vrachtwagens per uur door te jagen.”

De route loopt via de Kannestraat, Rollegemsestraat, Oude Aalbeeksestraat, Schreiboomstraat en Tombroekmolenstraat naar de Basséestraat in Moeskroen. Van daaruit rijden de vrachtwagens dan naar de N58 en N43.

Infomarkt

Op zaterdag 3 maart staat er in de kerk van Bellegem een infomarkt op het programma waarbij er uitleg gegeven wordt over een aantal lopende dossiers. De kleigroeve staat niet vermeld, maar zal wellicht een van de belangrijkste thema’s worden.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier