Petitie tegen verkeersdrempels in Vladslo

Op de foto herkennen we van links naar rechts Félicien Ramboer, Michel Carette, Mariette Dewilde, Linda Vandecasteele, Greta Dittillieu en Nicole Deswarte. © ACK
Redactie KW

Verkeersdrempels wekken wrevel op bij de inwoners van Vladslo, maar ook bij wie elke dag de Kortewildestraat en de Wikkelarestraat neemt om naar het werk of de school te rijden.

Na een dodelijk ongeval werd een petitie gestart om de verkeersdrempels weg te nemen. Al om en bij de 400 mensen tekenden de petitie. Hoofdzakelijk inwoners van Vladslo, maar ook passanten. “Het fietspad is onveilig door de paaltjes die er staan. Deze zomer overgroeide gras ruim de helft van het fietspad. De betonblokken bij de verkeersdrempels zijn levensgevaarlijk. De verkeersdrempels zelf zijn veel te hoog, waardoor auto’s met een lagere carrosserie vast komen te zitten en er meer sleet op de banden komt. Bovendien beginnen de huizen te scheuren en is er heel wat lawaaihinder als een voertuig over de verhoogde inrichting rijdt”, klinkt het.

“In overleg met de dorpsraad van Vladslo werd een vergadering georganiseerd waarbij alle inwoners van de betrokken straten uitgenodigd werden en ieder zijn zeg kon doen. In functie hiervan plaatsten we biggenruggen, werden de bakken in proefopstelling vervangen door betonkussens die de snelheid nu blijkbaar te efficiënt remmen én werd het snelheidsregime verlaagd, zoals gevraagd”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Vanlerberghe.

“Het is dan ook erg verwonderlijk dat deze maatregelen, waar men voorheen zo massaal om vroeg, nu gehekeld worden. Als er een nieuwe petitie ingediend wordt, dan zullen we die even aandachtig bestuderen zoals de vorige petitie en overleggen we opnieuw met de bevolking.”

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.