Petitie met 1.600 handtekeningen voor meer openbaar vervoer in Brugse deelgemeenten

Redactie KW

Mathijs Goderis heeft dinsdag een petitie overhandigd aan de directeur transport van de NMBS.

Gemeenteraadslid en fractieleider voor SP.A in Brugge Mathijs Goderis, zelf afkomstig uit Lissewege, laakt het nieuwe vervoersplan van de NMBS voor de noordelijke deelgemeenten van Brugge. “Door dat nieuw plan dreigen opnieuw heel wat treinen tussen Brugge en Zeebrugge te verdwijnen,” zegt Mathijs Goderis.

“Niet minder, maar meer openbaar vervoer nodig”

“Als inwoner en vertegenwoordiger van de noordelijke deelgemeenten kon ik mij daar niet bij neerleggen. Er is meer, en niet minder, openbaar vervoer nodig om deze deelgemeenten leefbaar te houden. Daarom startten we met een petitie voor meer openbaar vervoer naar Brugge Noord. Het grote succes van deze petitie bewijst dat er een groot probleem is voor het woon-werkverkeer, het schoolvervoer, het toerisme en vrije tijdsactiviteiten.”

Dinsdag overhandigde hij een petitie met 1.600 handtekeningen aan Etienne De Ganck, directeur transport van de NMBS. “We hadden een constructief gesprek op het hoofdkantoor van de spoorwegen in Brussel,” vertelt Mathijs. “Ik heb onze bezorgdheden uit de doeken gedaan en aangedrongen op een maximaal behoud van het treinaanbod naar Zeebrugge. Bovendien vroeg ik een oplossing voor het verdwijnen van de stopplaats Zwankendamme. De directeur wist mij te vertellen dat er momenteel een studie loopt over het openbaar vervoer naar de noordelijke deelgemeenten van Brugge. In juni wordt een definitieve beslissing verwacht.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier