Patrick Sercu en Politiezone RIHO zetten schouders onder ‘West-Vlaanderens Mooiste’

Vlnr. Bert Maertens, Patrick Sercu, Luc Martens en Carl Decaluw?. (Foto Jos)
Redactie KW

Gouverneur Carl Decaluwé en de burgemeesters Luc Martens van Roeselare en Bert Maertens van Izegem presenteerden de provinciale campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’, in het kader van de fietsvierdaagse ‘West-Vlaanderens Mooiste’ in augustus. Patrick Sercu ondersteunt de campagne.

De start van de vijfde editie van ‘Fietstoerimse in harmonie’ werd al op 16 januari gegeven op de fietsbeurs Velofollies in Kortrijk. “Duizenden bezoekers maakten daar kennis met onze campagne voor een veilig fietsverkeer”, zegt gouverneur Carl Decaluwé. “Johan Musseuw is de campagnepeter voor deze provinciale actie.”

In de politiezone RIHO steekt die andere wielertopper Patrick Sercu zijn schouders onder de actie, in het kader van ‘West-Vlaanderens Mooiste’, een fietsvierdaagse voor recreatieve fietsers, wielertoeristen en mountainbikers.

Fietsongevallen

“Volgens Westtoer werden in 2013 maar liefst 5 miljoen recreatieve fietsers geteld in onze provincie”, vervolgt de gouverneur. “En dat is ook dankzij de vele regionale en West-Vlaamse campagnes voor het fietstoerisme. Die vele fietsers moeten echter ook veilig kunnen fietsen en daarvoor zijn er een goede infrastructuur en goede fietspaden nodig. In 2014 gebeurden er immers nog 1733 fietsongevallen, waarbij 15 fietsers het leven lieten. Dagelijks raken er bij fietsongevallen vijf fietsers gewond.

Op de fietsvierdaagse ‘West-Vlaanderens Mooiste’ zal de politiezone RIHO vier dagen lang instaan voor een maximale veiligheid van de fietsers. De provincie maakte ook een kort reclamefilmpje voor het vierdaags fietsfeest met als ‘acteurs’ gouverneur en peters Johan Museeuw en Patrick Sercu. Dit filmpje zal een aantal weken vóór het fietsevenement uitgezonden worden op WTV-Focus.

Tot en met 29 september kunnen West-Vlamingen meedoen aan een wedstrijd en hun kennis van het verkeersreglement testen op www.west-vlaanderen.be/fietstoerisme en daarmee ook nog één van de twee Venturelli-fietsen winnen.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier