Passagiers van trein geëvacueerd nadat trein stilvalt op 100 meter van station

Door stroomonderbrekingen op de bovenleidingen donderdagnamiddag was het treinverkeer tussen Tielt en Lichtervelde volledig onderbroken. De passagiers van een stilstaande trein werden geëvacueerd… na anderhalf uur wachten.

Stefanie (tweede van links): “De evacuatie verliep heel vlot”. © WME

‘s Middags was er al geen treinverkeer meer mogelijk tussen Tielt en Lichtervelde, tegen ‘s avonds omstreeks 19 uur was er nog altijd geen uitzicht op beterschap.

Experts zullen nu moeten uitmaken wat het probleem juist is en of de trein die op 100 meter van het station in Tielt stilstaat, gesleept zal kunnen worden of als er andere opties overwogen moeten worden. “De NMBS wil alvast geen risico lopen en de bovenleidingen meer beschadigen door overhaast te slepen,” wist een van de geëvacueerde reizigers ons te vertellen.

Ook Stefanie Neirinck was met haar drie collega’s van Optimat onderweg van Brussel naar Lichtervelde. “We zijn wel anderhalf uur later nu maar de evacuatie verliep zeer vlot. Er was geen moment dat we niet wisten wat er gebeurde of wat er te gebeuren stond. De treinbegeleider van dienst heeft ons steeds op de hoogte gehouden. We hebben een stuk moeten wandelen omdat de bussen niet onmiddellijk ter plaatse konden komen. Maar eens aan de plaats van afspraak stonden er ons drie bussen op te wachten. Wij hadden ondertussen echter al een echtgenoot gebeld die onderweg is om ons terug tot in Lichtervelde te brengen.”

(WM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.