Passagier sterft in zware autocrash in Oosterlaan Waregem: “Nog steeds twee inzittenden kritiek”

De auto knalde tegen een oplegger en kwam pas meters verder tot stilstand. © (Foto DJR)
Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een zwaar verkeersongeval plaats in de Oosterlaan in Waregem. Een Mercedes met vier inzittenden knalde tegen een oplegger. Een persoon stierf aan zijn verwondingen, de drie andere inzittenden raakten gewond. “Het overleden slachtoffer is een vijftiger uit Dentergem”, maakte het parket zaterdagvoormiddag bekend.

De wagen verloor rond 1.45 uur in een bocht de controle over het stuur in de Oosterlaan. De wagen knalde op een paaltje en een geparkeerde oplegger. Na een botsing met de vangrails kwam de wagen pas ruim 300 meter verder tot stilstand.

De brandweer kwam ter plaatse en stelde vast dat een passagier van de Mercedes gestorven was. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse.

“De mannelijke passagier vooraan in het voertuig kwam om het leven. Het overleden slachtoffer is een vijftiger uit Dentergem. De man en de vrouw op de achterbank, een echtpaar vijftigers uit Zulte, werden allebei met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is nog steeds kritiek. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond“, reageert het parket zaterdagvoormiddag.

“De bestuurder, een vijftiger uit Zulte, legde een positieve ademtest af. Hij werd gearresteerd, maar mocht ondertussen na verhoor beschikken. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De man ligt door zijn verwondingen wel nog in het ziekenhuis.”

“Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Uit zijn eerste bevindingen blijkt dat het voertuig in een bocht van de weg moet zijn geraakt. De bestuurder probeerde te corrigeren en zou zo de controle over het stuur verloren zijn. Daardoor kwam het voertuig in botsing met een geparkeerde oplegger.”

De Oosterlaan was door het ongeval bijna de hele nacht afgesloten, van Stationsstraat tot de Zultseweg.

Op deze weg werd enkele maanden geleden een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur ingevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier