Pas vernieuwd wegdek in de Warandestraat moet nogmaals vervangen worden

© JF
Redactie KW

In de Warandestraat moet de toplaag van het pas vernieuwde wegdek alweer vervangen worden. Doorheen de zomer en het najaar van vorig jaar werden in verschillende fases grote werken uitgevoerd aan de Warandestraat en de Olsenestraat.

Er werd een gescheiden riolering geïnstalleerd en een fietspad aangelegd aan weerszijden van de rijbaan, bovendien was het oorspronkelijke wegdek in slechte staat. Deze werken werden afgerond in december, maar al snel werd duidelijk dat de toplaag van het nieuwe asfalt niet in orde was, dat zegt schepen van Openbare Werken Sophie Delaere (Open Zulte).

“Zowel het gemeentebestuur als de hoofdaannemer waren al meteen na het aanleggen niet tevreden over de afwerking. De toplaag was niet vlak genoeg. Om dit officieel vast te stellen zijn enkele testen uitgevoerd en deze waren inderdaad negatief. We zijn tot de overeenkomst gekomen om de toplaag te vervangen. Op financieel vlak komt de gemeente hier niet in tussen, dit is vooral een discussie tussen de hoofdaannemer en zijn onderaannemer die verantwoordelijk was voor het aanleggen van het wegdek. Sinds vorige week zijn ze de toplaag beginnen afschrapen en daarna kan het nieuwe wegdek aangelegd worden. Bij hevige regenval kan dit uitgesteld worden maar alles samen zal de straat slechts anderhalve tot maximum twee weken ontoegankelijk geweest zijn”, aldus schepen Delaere.

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier