Parking Hippodroom in Waregem straks voor langparkeerders

De parkeerdruk in de Holstraat neemt voortdurend toe, ook al omdat veel langparkeerders er hun voertuig achterlaten en geen gebruik willen maken van het betalend parkeren in de centrumstraten die gelegen zijn binnen de ring R35. Afscheidnemend gemeenteraadslid Willy Benoit (CD&V) kaartte het probleem aan in de gemeenteraad.

Harry Van Gils aan zijn zaak in de Holstraat aan de overkant van de hippodroom: “Parkeren is hier wel belangrijk voor de klanten.” © DJW

Intussen had het schepencollege al het advies van de verkeerscel gevraagd en die stelde enkele ingrepen voor. Vanaf de richting rotonde ‘t Leeuwke voorbij handelszaak Ruitersweelde naar de verkeerslichten toe, mag er niet meer geparkeerd worden. Die ruimte komt vrij voor de fietsers die anders veel problemen ondervinden om zich veilig door het verkeer te begeven. Zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de Holstraat worden er telkens twee parkeerruimtes voorbestemd voor Shop&Go, op vraag van Unizo Waregem: twee aan Slagerij Vandendriessche en twee tussen de Spar en de frituurzaak. Nabij de zaak Harry Van Gils laat de stad één ruimte voorbehouden voor mindervalide bestuurders.

“Autobestuurders laten liever hier hun auto achter, dan te moeten betalen in het centrum”

“In de straat wordt er inderdaad veel geparkeerd“, getuigt Harry Van Gils. “Voor mijn klanten is het ook belangrijk dat ze in de onmiddellijke omgeving van mijn zaak kunnen parkeren. Idem voor de collega-winkeliers. En het is natuurlijk ook wel duidelijk dat autobestuurders liever hier hun voertuig achterlaten dan in het centrum waar je moet betalen voor een parkeerticket.”

Intussen heeft schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie een alternatieve parkeermogelijkheid uitgezocht. Dat zou kunnen op de parking van de hippodroom, na overleg met de Waregem Koersemaatschappij en de Rijvereniging de Gaverbeek.

Bouwwerf

“Momenteel is het op en rond residentie Hippopolis nog een grote bouwwerf“, dixit Schepen Chanterie. “Het tweede en laatste grote appartementsblok nadert zijn voltooiing. Er zijn ook nog omgevingswerken nodig. Eens dat allemaal achter de rug, dan overlegt de stad met beide hippische verenigingen om na te gaan wat er allemaal mogelijk is met de parking van de hippodroom tijdens de werkdagen en wanneer er op en rond de renbaan geen activiteiten zijn. Dat zou een ideale plek zijn waar bijvoorbeeld langparkeerders terecht kunnen. En aangezien deze locatie buiten de ring R35 ligt, is het daar gratis parkeren. De komende maanden zullen daarover uitsluitsel brengen.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.